Stockholms kulturfestival dag 1

 

 

Dag ett av Stockholms kulturfestival bjöd på både mycket intressant och bra men även besvikelser. Jag började med att titta på hyllningsföreställningen till Hasse och Tage som framfördes på GAT-scenen men jag valde dock att gå efter några nummer eftersom jag tyckte att det kändes väldigt förlegat och passé. Det hjälpte föga att det var duktiga artister och musiker som framförde låtarna och dialogerna. Men inget ont som inte för något gott med sig för när jag gick från GAT-scenen så passerade jag Brunkebergscenen där det kanadensiska alternativcountrybandet New Country Rehab spelade. Jag har aldrig hört dem förut och det var en trevlig ny bekantskap. Efter det bjöd Sirqus Alfons på överspeedad underhållning på Plattan. Det började lite trögt och amatörmässigt men efter ett tag fick de igång både sig själva och publiken. Kvällen höjdpunkt var dock Voala Project: Muare som framfördes på Gustav Adolfs Torg. Det var riktigt bra höghöjdsakrobatik som framfördes ovanför torget samtidigt som Duchamp Pilot spelade livemusik på GAT-scenen.

 

New Country Rehab

Voala Project

Voala Project

Voala Project

Voala Project

 

© Nicklas Rangne – Bilderna får inte kopieras eller användas utan fotografens tillstånd.