Kulturfestivalen 2013 – Dag 2

 

 

 

Den andra dagen av Stockholms kulturfestival blev lite lungnare för min del och jag fokuserade på kvällens två största uppträdande som båda var på GAT-scenen. Först ut var Mando Diao och deras tolkningar av Gustav Frödings texter. Tolkningarna var stämningsfulla och den stora publiken såg ut att trivas. Dock kommer sådan vemodig musik inte till sin fulla rätta på en så här pass stor utomhusscen. Det var dock fascinerande att iaktta publikens reaktion när de som extranummer spelade några av sina största gamla hits. Stämningen steg markant, folk hade svårt att stå still, sjöng med och det kändes som det blev några grader varmare i luften. Efter Mando Diao var det dags för Magnus Carlson (Weeping willows), Ebbot Lundberg (The Soundtrack of Our Lives) och Nina Persson (Cardigans) att ta över scenen. De framförde en bra och känslofull hyllningskonsert till det legendariska bandet The Velvet Underground.

 

Mando Diao

 

Mando Diao

 

Mando Diao

 

Ebbot Lundberg

 

Magnus Carlson

 

Nina Persson

 

Ebbot Lundberg

 

Magnus Carlson

 

Nina Persson

 

Ebbot Lundberg

 

© Nicklas Rangne – Bilderna får inte kopieras eller användas utan fotografens tillstånd.