Kulturfestivalen 2013 – Dag 3

 

 

 

Den tredje dagen av Stockholms kulturfestival kollade jag in tre för mig tidigare okända artister. Jag började vid Brunkebergscenen där Rebekka Karijord med band bjöd på ett riktigt bra och känslofullt framträdande. Efter det var det dags för Ossler att ta över scenen men tyvärr blev jag ganska besviken. Missförstå mig inte för han och hans band är duktiga musiker och han hanterar sin gitarr på ett väldigt utrycksfullt sätt men hans låtar tilltalade inte mig. Det blev tyvärr en hel del problem med rundgång under konserten och som sagt var så tog han över efter en annan väldigt duktig artist så det kan ju ha bidragit till min besvikelse. Kvällen avslutades vid GAT-scenen där den ukrainska gruppen DakhaBrakha bjöd på vad festivalprogrammet beskriver som stämningsfullt minimalistiskt etnokaos och jag kan inte komma på någon bättre beskrivning. Framträdandet var som en glädjefull och medryckande vitamininjektion som smittade av sig på publiken. Får ni chans att se dem, eller snarare att uppleva dem, så tycker jag verkligen att ni ska göra det.

 

Rebekka Karijord

 

Rebekka Karijord

 

Ossler

 

DakhaBrakha

 

DakhaBrakha

 

DakhaBrakha

 

© Nicklas Rangne – Bilderna får inte kopieras eller användas utan fotografens tillstånd.