Miss Li på Gröna Lund 2013

 

 

 

Gröna Lund fortsätter att rada upp starka artistnamn och  den här kvällen var det Miss Li somt intog scenen. Trots pågående Kulturfestival inne i city var det ett brett spektra av åldrar och personligheter som tagit sig till Grönan för att lyssna till henne. Visst bidrar det faktum att det är ett tivoli till publikbredden men jag tycker ändå att det var tydligt att hennes medverkan i programmet Så mycket bättre har bidragit till att en bredare publik har fått upp ögonen (och öronen) för henne. De som attraherades av hennes känslofulla tolkningar i det programmet blev knappast missnöjda vid konserten för oavsett vilken låt hon framför så känns det som hon offrar en liten del av sin själ när hon framför den. Miss Li framförde ett antal riktigt starka låtar och hits med genuin spelglädje men det som fascinerade mig mest vid konserten var faktiskt hennes förmåga att även leverera svaga låtar. Ta till exempel en låt som Golden retriever, den låten är enligt mig faktiskt riktig svag för att inte säga dålig. Men ändå lyckas hon och hennes band framföra låten på ett sådant sätt och med så mycket känsla att det är svårt att inte tycka att det är bra, och det är en förmåga som långt ifrån alla artister har.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Nicklas Rangne – Bilderna får inte kopieras eller användas utan fotografens tillstånd.