Kulturfestivalen 2013 – Dag 4

 

 

 

Efter en avstickare till Gröna Lund för att titta på och fota Miss Li återvände jag till Kulturfestivalen. Mitt fokus den fjärde kvällen var att bevaka och fota artistkavalkaden som We are Sthlm radade upp på Södra scenen i Kungsträdgården. För er som inte vet det så är We are Stockholm det som tidigare hette Ung08, det vill säga ett arrangemang för ungdomar mellan 13-19 år. Det kändes därför lite som att vara på besök på ungdomsgården och mellan uppträdandena så gjorde jag därför lite utflykter till andra delar av festivalområdet. Jag tycker att det är jättebra att detta anordnas för kidsen och de ska få ha sin del ifred utan att “gamlingar” som jag är där mer än nödvändigt.

Eftersom jag var på konserten med Miss Li så missade jag de första artisterna och när jag kom till Kungsträdgården så var festen i full gång och Sanjin och Youthman underhöll publiken med dancehall och balkanröj. Efter det var det dags för soulartisten Kim Cesarion att ta över scenen till publikens jubel och det är lätt att förstå varför båda han och hans musik fick det att tindra lite extra i många tjejers ögon (och förmodligen några killars också). Näääk och Nimo gav efter det publiken en rejäl dos hip-hop. Nästa artist på tur var den brittiska popartisten Syron som intog scenen och levererade starka moderna poplåtar med stor vana och närvaro. Efter det var det dags för alla andra att flytta på sig när Alina Devecerski intog scenen. Förutom ett riktigt bottenapp med en usel cover på Ebba Gröns 800 grader så levererade hon ett kraftfull uppträdande som  var dramatiskt och suggestivt ljussatt. Ljussättningen passade framförandet men som fotograf var den väldigt frustrerande för det var i stort sett omöjligt att få bra bilder. Kvällen avslutades med den största artisten och publiken jublade högt när Zara Larsson äntrade scenen och levererade ett starkt och välrepeterat framträdande.

 

Kim Cesarion

 

Kim Cesarion

 

Syron

 

Syron

 

Syron

 

Alina Devecerski

 

Zara Larsson

 

Zara Larsson

 

Zara Larsson

 

© Nicklas Rangne – Bilderna får inte kopieras eller användas utan fotografens tillstånd.