Agnes på Gröna Lund 2013

 

 

 

Det är nu ganska länge sen Agnes stod i konfettiregnet och fick beskedet att hon har vunnit 2005 års Idol. Efter det har det följt flera starka hitlåtar, internationella framgångar och framträdande på kronprinsessan Victorias bröllop. Trots detta känns det ändå inte riktigt som den svenska publiken riktigt har förstått hur duktig artist hon är och att hon har många starka låtar i bagaget.  För fakta är att när Agnes nu klev upp på Stora scenen så var det glesare i publiken än vad det rimligen borde ha varit. Visst var det publik där och visst fanns det hängivna fans längts fram men det borde ha varit fler personer där och det borde varit mer fart på fler i publiken. Det ska bli intressant att se vad som händer när TV4 sänder årets upplaga av Så mycket bättre där Agnes är en av deltagarna. Jag gissar att många fler i Sverige kommer att få upp ögonen för Agnes.

En sak som är säker är att det inte är Agnes insatts som brister för hon levererade en snyggt förpackad konsert fylld med starka låtar uppbackad av ett duktigt band och körtjejer. Hon har en stark röst, scennärvaro och utstrålar erfarenhet och stjärnglans. Hela showen var stilfullt förpackad i guld, svart och vitt med snygga och effektfulla scenkläder, sober scen/backdrop och snyggt ren ljussättning. Som fotograf mös jag inombords för det var väldigt bra förutsättningar för att ta bilder som jag tycker är snyggt ljussatta och i vacker färgskala. Lägger man dessutom till Agnes, hennes styling och framträdande så bjuds man på många chanser till riktigt snygga fotografier. Det var flera gånger under konserten som det nästan gjorde ont i kroppen att det “bara” är de tre första låtarna som professionell fotografering är tillåten, för det bjöds på många tillfällen där jag verkligen hade önskat att jag kunde ta upp kameran och fota.

© Nicklas Rangne – Bilderna får inte kopieras eller användas utan fotografens tillstånd.