Petra Marklund på Gröna Lund 2013

 

 

 

Ackompanjerad av sitt band och en varm sensommarkväll avslutade Petra Marklund i torsdags sin sommarturné på Gröna Lunds scen. Här bör det betonas att det var Petra Marklund och inte hennes alter ego September som uppträdde för det är skillnad på musiken och känslan. När man tittar ut över publiken och granskar dess storlek och samansättning av olika åldrar och klädsel så dyker ofelbart orden “folkkär” och “bredd” upp i huvudet. Och det är väl inte så konstigt att hon lockar en stor bredd med tanke på att hon känslofullt framför låtar som bland annat är signerade Jocke Berg (Kent), Mauro Scocco, Petter och Thomas Di Leva. Lägg där till hennes tidigare deltagande i Så mycket bättre och den relativt färska och medryckande hiten Händerna mot himlen så skulle det vara förvånande om så inte var fallet. Det är som sagt var skillnad på Petras och Septembers låtar och en vän till mig beskrev Petras låtar på ett väldigt bra sätt “Låtarna är ganska mörka och sorgsna men man blir ändå väldigt glad”. Och visst såg publiken glad ut och det var många händer mot himlen.

© Nicklas Rangne – Bilderna får inte kopieras eller användas utan fotografens tillstånd.